Davis cup 2015

01.12.2015 19:59
Kralování českých tenistů daviscupovému žebříčku po dvou a půl letech skončilo. Z pozice světových jedniček v daviscupovém žebříčku svěřence kapitána Jaroslava Navrátila sesadili letošní vítězové salátové mísy z Velké Británie. Češi klesli na druhou příčku.
Britové naopak uplynulých pět let soutěží stoupali a letos je druhý hráč světa Andy Murray dovedl po 79 letech k triumfu. O víkendu porazili ve finále Belgii 3:1...
 
Brusel - Finálový zápas mezi tenisty Belgie a Velké Británie se uskuteční v hale pro 13.000 diváků a v Gentu ho však budou od pátku do neděle provázet přísná bezpečnostní opatření. V Bruselu platí nejvyšší stupeň pohotovosti kvůli bezprostřední hrozbě teroristického útoku, Gent je od belgické metropole vzdálen zhruba 55 kilometrů.
Belgičané, kteří zvolili jako povrch pro finále antuku, ještě Davis Cup nikdy nevyhráli. Britové čekají na další triumf od roku 1936 a doufají, že jim k němu pomůže druhý hráč světového žebříčku Andy Murray. 
Čeští tenisté se v prvním kole Světové skupiny DC 2016 střetnou s Německem a utkání odehrají 4. až 6. března na půdě soupeře.
 
Zpět

Vyhledávání

tkkruh© 2014 @ Všechna práva vyhrazena.